&noscript=1 /> Pečení kaštanů: 5 tipů od sedláka z Jižního Tyrolska
 
[Translate to Czech:] Törggelen
[Translate to Czech:] Törggelen

Pečené kaštany: Takto skutečně uspějete

Šenky

Pečené kaštany

Pečené kaštany

Kaštany, kterým se v Jižním Tyrolsku říká "Keschtn", jsou neodmyslitelně spjaty s Törggelen. V mnoha šencích se stále pečou na otevřeném ohni. Jsou ozdobou jídelníčku v době Törggelen, ale lze je připravit i doma. Zde je několik tipů, díky kterým bude pečení kaštanů úspěšné i doma.

Kaštany, kterým se v Jižním Tyrolsku říká "Keschtn", jsou neodmyslitelně spjaty s Törggelen. V mnoha šencích se stále pečou na otevřeném ohni. Jsou ozdobou jídelníčku v době Törggelen, ale lze je připravit i doma. Zde je několik tipů, díky kterým bude pečení kaštanů úspěšné i doma.

Kaštan byl na jihotyrolských statcích vždy velmi oblíbený. Díky vysokému obsahu škrobu a vitamínů je velmi výživný a vychutnává se vařený nebo pečený. Při pražení získává velmi zvláštní aroma.

 

Abyste se vyhnuli “hořkým” nahnilým kaštanům, můžete je předem vložit do vodní lázně a vytřídit ty, které plavou na povrchu. Zbylé kaštany dobře nařízněte ostrým nožem na vypoulené straně, to jde nejlépe nožem na koberce. Nyní dejte na sporák pánev, nechte ji rozpálit a vložte do ní kaštany. Pečte je asi 20 minut se zavřeným víkem. Je důležité pánví neustále otáčet, aby se kaštany nepřipálily. Poté můžete kaštany na několik minut zabalit do vlhké utěrky a podávat je.

Přečtěte si více zpět

Pečené kaštany

5 tipů od profesionála

[Translate to Czech:] Törggelen
Vytřídit

Ve vodní lázni

[Translate to Czech:] Törggelen
naříznout

Nožem na koberce

[Translate to Czech:] Törggelen
Péct

20 minut s pokličkou

[Translate to Czech:] Törggelen
Připravit

Ve vlhké utěrce

[Translate to Czech:] Törggelen
Užijte si

Dokud jsou horké

Vyhledávání statku

Buschenschank

Kam chcete jet?
Kdy?
Zadejte datum
14 Zobrazit statek Zobrazit statky
Obnovení filtru
8 nalezený statek nalezené statky
Fronthof
Markus Kompatscher  | Völs am Schlern
Sezónní šenk
Domácí produkty Rulandské bílé ..., Zweigelt, Sauvignon, Hřbetní špek, Selský chléb ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(2 hodnocení)
Oberpartegger
Kainzwaldner Johannes  | Villanders  (Eisacktal)
Sezónní šenk
Domácí produkty Borový likér, Borůvkový likér, Brusinková marmeláda, Domácí uzeniny, Grappy  ...
Oberlegar
Franz Schwarz  | Terlan  (Bolzano a okolí)
Sezónní šenk
Domácí produkty Vernatsch, Sauvignon, Bylinný sirup, Fíková hořčice, Rybízová marmeláda ...
4,0
"Super"
(3 hodnocení)
Ebnicherhof
Tauferer  | Ritten  (Bolzano a okolí)
Sezónní šenk
Domácí produkty Vernatsch, Kerner, Domácí uzeniny, Dýňové čatní, Hřbetní špek ...
Gostnerhof
Winkler  | Barbian  (Eisacktal)
Sezónní šenk
Domácí produkty Müller Thurgau, Vernatsch, Broskvová marmeláda, Brusinková marmeláda, Domácí uzeniny ...
Schnalshuberhof
Christian Pinggera  | Algund  (Merano a okolí)
Sezónní šenk
Domácí produkty Grappa Treber - Grappa z mláta, Kdoulový sirup, Kys.zelí, Ořechový likér "Nusseler", Panenka ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(2 hodnocení)
Rielinger-Hof
Evi und Matthias Messner  | Ritten  (Bolzano a okolí)
Sezónní šenk
Domácí produkty Bylinný sirup, Domácí uzeniny, Hřbetní špek, Kdoulová marmeláda, Kdoulový kompot ...
Winklerhof
Markus Fink  | Villanders  (Eisacktal)
Sezónní šenk
Domácí produkty Cuvée z odrůd Vernatsch, Rulandské modré a Portugieser, Silvaner, Domácí uzeniny, Klobásky Kaminwurzen, Rybízová marmeláda ...
Výsledek vašeho hledání

Vše o Törggelen

Fakta a zajímavosti o tomto zvyku

Kulturní dědictví Törggelen je úzce spjato s místními víny a historií vinařských šenků Buschenschank. Zde se můžete do tématu ponořit hlouběji a stát se skutečným profesionálem v oboru Törggelen.