&noscript=1 /> Nejoblíbenější recepty z Jižního Tyrolska
 
[Translate to Czech:] Apfelstrudel
[Translate to Czech:] Apfelstrudel

Nejlepší recepty
přímo ze statku

Šenky typu Buschenschank a Hofschank

20 nejoblíbenějších receptů ze statku

Jižní Tyrolsko pro chuťové buňky

Představujeme vám 20 nejoblíbenějších receptů našich sedláků. Jihotyrolská kuchyně svou rozmanitostí osloví každý jazýček. Domácí masové pokrmy jsou v Jižním Tyrolsku stejně běžné jako lehká vegetariánská jídla. Přejeme vám příjemnou zábavu při přípravě a ochutnávání specialit ze statku!

 

Predkrmp

 

Chlebová polévka

Staré selské jídlo s malým množstvím ingrediencí, rychle připravené a hřejivé zejména v zimě.

Zupa z knedlami z boczkiem

Slaninové knedlíčky se podávají v zásadě ve dvou variantách: s polévkou nebo bez ní. V prvním případě se knedlíčky vaří přímo v masové polévce.

Vinná polévka

Vinné polévky údajně existovaly již v římských dobách, zejména pro posílení nemocných. Oblíbená polévka se tradičně připravuje s bílým vínem.

Kroupová polévka Gerstsuppe

V minulosti se připravovala hlavně v postní době, někdy s uzeným masem, někdy bez něj. Dnes je stálou součástí jídelního lístku v době oslav Törggelen.

Bylinkové plněné taštičky Schlutzer

Schlutzer, těstovinové taštičky, s čerstvými bylinkami jsou jarní edicí slavných jihotyrolských Schlutzkrapfen.

Kaše z kukuřičné mouky

Pokrm, který byl v Jižním Tyrolsku až do 70. let 20. století téměř denně na stole. Stolovníci ho jí společně z jedné pánve.

Placatý sýrový knedlík

Zploštělé knedlíčky se nejprve smaží, pak se vaří a podávají se se zelným salátem nebo polévkou.

Knedlík z červené řepy

Tato varianta knedlíků přináší na talíř spoustu barvy. Nejlépe je připravíte v páře, aby si zachovaly červenou barvu.

Selská omeleta

V selské verzi se omeleta připravuje se slaninou a cibulí.

 

HLAVNÍ JÍDLO

 

Selská pečeně

V průběhu let se selská pečeně stala v zemědělském světě vyhledávaným pokrmem při zvláštních příležitostech.

Brambory Bauerngröstl

Na rozdíl od Herrengröstlu se v Bauerngröstlu místo telecího masa používá hovězí maso z druhově vhodného chovu.

Hovězí maso na kyselo

Zejména v létě je hovězí maso nakrájené na tenké plátky velmi dobře stravitelné.

Pohankový Riebler

Riebler je na kousky roztrhaná pohanková placka (Schwarzplent). Tento vyhledávaný dezert se podává jako hlavní chod.

Chřest s bolzánskou omáčkou

V Jižním Tyrolsku se každoročně sklidí 65 tun bílého chřestu. S omáčkou Bolzano a šunkou jsou nejoblíbenějším pokrmem z chřestu.

 

Dezert
 

Apfelkiachl

V minulosti se plátky jablek v těstě dokonce používaly jako náhrada svatebního dortu. Nejlépe chutnají ozdobené skořicí a cukrem.

Císařský trhanec Kaiserschmarrn

Klasika z dob k.u.k. monarchie se dochovala i na jihotyrolských statcích a těší se velké oblibě.

Meruňkové knedlíky

Tyto sladké knedlíky z bramborového těsta jsou neuvěřitelnou pochoutkou, zejména s proslulou meruňkou Vinschger.

Smažené taštičky s marmeládovou náplní

Toto tradiční pečivo církevních slavností se vyrábí v kulatých, čtvercových nebo podlouhlých tvarech.

Strauben

Vůně strauben je vůní církevních slavností, protože sladké umělecké dílo z odpalovaného těsta je oblíbené zejména na lidových slavnostech.

Švestkové knedlíky

Komu se podaří sníst nejvíce švestkových knedlíků?  Vítěze prozradí pecky na okraji talíře.

Představujeme vám 20 nejoblíbenějších receptů našich sedláků. Jihotyrolská kuchyně svou rozmanitostí osloví každý jazýček. Domácí masové pokrmy jsou v Jižním Tyrolsku stejně běžné jako lehká vegetariánská jídla. Přejeme vám příjemnou zábavu při přípravě a ochutnávání specialit ze statku!

 

Predkrmp

 

Chlebová polévka

Staré selské jídlo s malým množstvím ingrediencí, rychle připravené a hřejivé zejména v zimě.

Zupa z knedlami z boczkiem

Slaninové knedlíčky se podávají v zásadě ve dvou variantách: s polévkou nebo bez ní. V prvním případě se knedlíčky vaří přímo v masové polévce.

Vinná polévka

Vinné polévky údajně existovaly již v římských dobách, zejména pro posílení nemocných. Oblíbená polévka se tradičně připravuje s bílým vínem.

Kroupová polévka Gerstsuppe

V minulosti se připravovala hlavně v postní době, někdy s uzeným masem, někdy bez něj. Dnes je stálou součástí jídelního lístku v době oslav Törggelen.

Bylinkové plněné taštičky Schlutzer

Schlutzer, těstovinové taštičky, s čerstvými bylinkami jsou jarní edicí slavných jihotyrolských Schlutzkrapfen.

Kaše z kukuřičné mouky

Pokrm, který byl v Jižním Tyrolsku až do 70. let 20. století téměř denně na stole. Stolovníci ho jí společně z jedné pánve.

Placatý sýrový knedlík

Zploštělé knedlíčky se nejprve smaží, pak se vaří a podávají se se zelným salátem nebo polévkou.

Knedlík z červené řepy

Tato varianta knedlíků přináší na talíř spoustu barvy. Nejlépe je připravíte v páře, aby si zachovaly červenou barvu.

Selská omeleta

V selské verzi se omeleta připravuje se slaninou a cibulí.

 

HLAVNÍ JÍDLO

 

Selská pečeně

V průběhu let se selská pečeně stala v zemědělském světě vyhledávaným pokrmem při zvláštních příležitostech.

Brambory Bauerngröstl

Na rozdíl od Herrengröstlu se v Bauerngröstlu místo telecího masa používá hovězí maso z druhově vhodného chovu.

Hovězí maso na kyselo

Zejména v létě je hovězí maso nakrájené na tenké plátky velmi dobře stravitelné.

Pohankový Riebler

Riebler je na kousky roztrhaná pohanková placka (Schwarzplent). Tento vyhledávaný dezert se podává jako hlavní chod.

Chřest s bolzánskou omáčkou

V Jižním Tyrolsku se každoročně sklidí 65 tun bílého chřestu. S omáčkou Bolzano a šunkou jsou nejoblíbenějším pokrmem z chřestu.

 

Dezert
 

Apfelkiachl

V minulosti se plátky jablek v těstě dokonce používaly jako náhrada svatebního dortu. Nejlépe chutnají ozdobené skořicí a cukrem.

 

Císařský trhanec Kaiserschmarrn

Klasika z dob k.u.k. monarchie se dochovala i na jihotyrolských statcích a těší se velké oblibě.

 

Meruňkové knedlíky

Tyto sladké knedlíky z bramborového těsta jsou neuvěřitelnou pochoutkou, zejména s proslulou meruňkou Vinschger.

Smažené taštičky s marmeládovou náplní

Toto tradiční pečivo církevních slavností se vyrábí v kulatých, čtvercových nebo podlouhlých tvarech.

 

Strauben

Vůně strauben je vůní církevních slavností, protože sladké umělecké dílo z odpalovaného těsta je oblíbené zejména na lidových slavnostech.

 

Švestkové knedlíky

Komu se podaří sníst nejvíce švestkových knedlíků?  Vítěze prozradí pecky na okraji talíře.

Vyhledávání statku

Všechny Šenky typu Buschenschank a Hofschank

Nechce se vám vařit? Zde najdete nejlepší farmářské a vinařské hospůdky v Jižním Tyrolsku s mnoha tradičními venkovskými pokrmy.

Oops, an error occurred! Code: 20241213113920d9e75003